Spring naar inhoud

BIC NIEUWSBRIEF januari 2019

De vrijwilligers van het BIC wensen iedereen
een heel goed 2019
met veel
inspirerende momenten
Terugblik op het kerstconcert van koor Kantiek

Zaterdag 15 december 2018 om 19.30 uur was het eindelijk zover: Koor Kantiek gaf haar eerste Kerstconcert in het BIC in Lochem. Enigszins gespannen arriveerden de koorleden en de beide dirigenten Hans Trip en Frida de Graaff omstreeks 18.00 uur in het BIC. Hoe zou de muziek in deze zaal klinken? Heel anders dan we gewend zijn.....?
Tijdens de klankrepetitie konden we nog wat experimenteren met de kooropstelling en de plek van de piano en toen wisten we: dit wordt een heel mooi concert!
Na het inzingen werden we onthaald op koffie, lekkere broodjes en een kopje soep.
Supergoed verzorgd! Dank jullie wel BIC.
Daarna optreden in de met kaarsjes verlichte zaal. Buitengewoon sfeervol en het paste uitstekend bij ons Zweedse kerstlied " nu tändas tusen juleljus" (we steken duizend kerstlichtjes aan).
Wat hebben we fantastisch goed gezongen, en dat vond het publiek ook. Luid applaus, verzoek om een toegift en persoonlijke bedankjes na afloop van het concert voor de mooie uitvoering van onze dertien koorwerken en ook het piano 4-mains intermezzo werd gewaardeerd.i
Wellicht komt er een vervolg, met een muzikale groet,
Frida de Graaff
Mindfull tekenen :
Stop al tekenend je gedachtenstroom en kom tot rust.

 
In het BIC start in januari een serie van drie kennismaking workshops Mindfull tekenen.
De workshops vinden plaats op de donderdagavonden 24 januari, 7 februari en 21 februari van 20.00 tot 22.00 uur. Ze worden verzorgd door Marloes Jolink, docente helend tekenen.
Mindfull tekenen is een meditatieve manier van tekenen. Al tekenend en kleurend word je hoofd als vanzelf leeg en vergeet je de beslommeringen van de dag. Je maakt als vanzelf prachtige tekeningen die veel vertellen over jou binnenwereld.
Aan de hand van eenvoudige opdrachten word je uitgenodigd een tekening te maken in een cirkel met kleurpotlood en fineliners. Materiaal is aanwezig. Tekenervaring is niet nodig, iedereen kan het.
De workshops zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.

Informatie: info@bic-lochem.nl
Mediatie op basis van Zen

Iedere donderdag om 19:30 

In verband met afwezigheid van de leiding gaat deze meditatie de komende weken niet door.
Zodra de meditatie weer doorgaat zullen wij dit melden.

Ont-moeten op zondag
20 januari, 3e zondag van de maand,  van 10:00 tot ongeveer 11:00

Voor jong en oud, liefhebbers en geinteresseerden is er "Ont-moeten". Spreken met en luisteren naar elkaar, want zo hoor je nog 'ns wat nieuws! Een leuke zoektocht naar verbinding en verdieping, in vertrouwen en vol verwondering. Een boeiende ontmoeting, waar gulle lach en diepe ernst hand in hand gaan. Nieuwsgierig naar inspiratie of inspireren? Of zomaar? Je bent van harte welkom!. Aanmelden is niet nodig.

Minibieb
Permanent geopend

Al sinds enige tijd heeft het BIC een minibieb. De minibieb staat niet meer in de voortuin, maar tegen de voorgevel. De boeken kun je lenen, ruilen, houden, en boeken inbrengen. Wat is er mooier dan samen met elkaar boeken te delen in de buurt.
Aan het gebruik van de minibieb zijn geen kosten verbonden.

Bickels


20 januari om 14:00 uur

De vaste groep Bickels bestaat uit alleengaanden uit Lochem. Deze groep komt elke derde zondag van de maand bijeen. Met als doel elkaar beter te leren kennen en in onvoorziene omstandigheden elkaar bij te kunnen staan. Tussen de bijeenkomsten door worden er uitjes en etentjes georganiseerd, waar ieder aan deel kan nemen.
Tijdens de bijeenkomsten op zondagmiddag is er een programma: informatief, creatief, spel en discussie.
Op dit moment is de groep is met vijftien deelnemers vol.

Al-één
27 januari om 14:00 uur

Een nieuwe groep alleengaanden is in oprichting. Deze groep komt elke derde zondag van de maand bijeen. Met als doel elkaar beter te leren kennen en in onvoorziene omstandigheden elkaar bij te kunnen staan. Tussen de bijeenkomsten door worden er uitjes en etentjes georganiseerd, waar ieder aan deel kan nemen.
Tijdens de bijeenkomsten op zondagmiddag is er een programma: informatief, creatief, spel en discussie.
Inlichtingen:
Marita Klein, kleibes@hetnet.nl of
mobiel 06-13576825
Gezocht
We zoeken mensen die het leuk vinden om ons op de dinsdag- en donderdagavonden te willen helpen bij het ondersteunen van onze activiteiten. Denk hierbij aan het schenken van kofie en thee, voorbereiden van hapjes en het gereed maken van de ruimtes. Dus kortom, wil jij gastvrouw of gastheer van het BIC zijn, stuur ons dan een mail naar info@bic-lochem.nl
Uitgebreide informatie vindt u op www.bic-lochem.nl
Het BIC geeft ruimte aan mensen om elkaar inspirerend en verbindend te ontmoeten  op basis van het ideaal “in liefde werken aan een menswaardige wereld.”
Verwonderen,  Vertrouwen,  Verbinden,  Verdiepen