Spring naar inhoud

Nieuwsbrief januari 2018

BIC Nieuws en uitnodiging

BIC
Een platform waar mensen elkaar inspireren en geïnspireerd worden om de wereld een stukje mooier te maken. ieder vanuit zijn invalshoek en op zijn eigen wijze. Zoekend naar verbinding en overeenkomsten met respect voor de verschillen. Powered by het Apostolisch Genootschap, onder de noemer van “ontmoeten en levenskunst”. Het BIC is ook een Ambassade van Vrede.

Meedoen?
Het BIC wordt volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers uit de hele regio. Zij zorgen onder andere voor gastvrije ontvangst, een kopje koffie, een luisterend oor, inspirerende workshops, thema-ontmoetingen, de Ambassade van Vrede, onderhoud van de tuin en het pand, geweldige ideeën en alles wat het mogelijk maakt om die ook uit te voeren, PR, de Mini Bieb, de website (www.bic-lochem.nl ) enzovoort.

Iets voor jou? Wil je meer weten? Kom gerust eens langs of stuur een berichtje aan info@bic-lochem.nl  Wij zien je graag!

Uitnodiging
voor alle vrijwilligers en wie dat wil worden.

15 feb 2018 BIC Inspiratie-avond: Wie doet er wat en hoe gaat het eigenlijk?Kennismaken met alle lopende projecten en hun medewerkers. Delen in ervaringen en leren van elkaar. We weten vaak van elkaar niet wat er allemaal gebeurt en hoeven niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden.
Kom en deel je mee?
We zorgen voor een eenvoudige maaltijd. Neem je een introducé mee? Fantastisch!
16:30- 21:30 Noorderwal 17, Lochem
Graag wel even aanmelden op info@bic-lochem.nl ovv Inspiratieavond 15 feb

Kernteam
Een driekoppig team dat zich bezighoudt met ontwikkeling, beleid en ondersteuning van alle vrijwilligers en de projecten. Motto: heb je een goed idee? Past het in het BIC? Regel het maar, wij helpen het mogelijk maken en staan vierkant achter je!

Gangmaker
Vaak de initiatiefnemer van een project, maar soms ook degene die een idee wil uitwerken. Samen met andere liefhebbers maakt hij/zij het mogelijk dat projecten worden uitgevoerd. Elk project krijgt vanuit het kernteam iemand als buddy, waar alle mogelijke zaken mee kunnen worden overlegd.

Buddy
Eerste aanspreekpunt in het kernteam. Helpt de gangmakers hun project van de grond te tillen. Is vraagbaak en helpt eventuele obstakels te overwinnen. Sluit zaken kort met het kernteam. Draagt altijd de eindverantwoording voor een project.

Het kernteam: wie zijn wij
Gijsbert, Erna en Annemarie (kernteamlid sinds jan 2018)

Annemarie Groothedde
Als geboren en getogen Lochemse met een warm hart voor het BIC, voelt ze zich vereerd en vindt het fantastisch om hieraan mee te helpen. Een plek om mensen te ontmoeten, te inspireren en om inspiratie op te doen. Door te luisteren naar de verhalen van andere mensen van allerlei achtergrond  betreed je hun wereld en wordt je eigen wereld / leven verrijkt. Als ervaren kinderpsycholoog weet zij hier alles van en hoopt komend jaar dan ook weer veel mensen te mogen ontmoeten in het BIC!

"Wie ben ik? Kom naar het BIC!!”
annemarie@bic-lochem.nl

Gijsbert Jongeneel, “De enige constante in het leven is de verandering”
Gedreven ontwikkelaar en ondersteuner, die graag kansen ziet in plaats van bedreigingen.  Kenmerkend is zijn enthousiasme om met mensen te willen delen in een proces van verdieping en verwondering. “We zijn allemaal mens en meestal vanuit de emotie op zoek naar onszelf en daarmee de ander.”

Keertje sparren? Altijd welkom!
gijsbert@bic-lochem.nl

Erna Wagenaar
Verbinder, vernieuwer, betrokken. Altijd in voor een geintje, maar zeker ook voor een stevig gesprek, luisterend oor of troostende schouder. Keertje kennismaken? Bel of mail gerust!
erna@bic-lochem.nl

06 8102 5276

BIC Lochem: Noorderwal 17, 7241BL Lochem

www.bic-lochem.nl

bijlage nieuwsbrief januari 2018