Spring naar inhoud

Persbericht Chagall

Lochem,                                                                                                             6 januari 2017

Persbericht

Lezing en voorstelling “Chagall, de schilder en de liefde”

In februari as zijn er in het BIC (Bezielend Inspiratie Centrum) aan de Noorderwal 17 te Lochem twee activiteiten over het leven en werken van Marc Chagall.  Op donderdag 2 februari geeft de heer Frans Wiersma een lezing als opmaat voor een voorstelling over Chagall. De lezing begint om 19.30 uur. Op zondag 12 februari as vindt de voorstelling plaats door de vocalgroep Choral: “Chagall, de schilder en de liefde”. Aanvang 19.00 uur. Beide activiteiten zijn ook los van elkaar bij te wonen. We vragen een vrije gift.

De voorstelling “Chagall, de schilder en de liefde”

Sinds 2008 toert vocalgroep Choral met de vertelling "Chagall, de schilder en de liefde" door Nederland. Het is een muzikale raamvertelling over het leven (en de liefdes) van de Joods-Russische schilder Marc Chagall. Rondom één van zijn schilderijen over het Hooglied ontrolt zich het verhaal, dat in woord en zang zijn kleur en kracht krijgt. De tintelende vreugde, verdriet om verlies en scheiding, maar ook de verraste vreugde om op latere leeftijd weer verliefd te zijn, krijgt allemaal zijn plek. Verder klinken in het verhaal de Joodse wortels van Chagall: Hooglied, rabbijnse woorden en chassidische legenden. Het is al met al een onvergetelijk verhaal dat sterke indrukken achterlaat.

Bezielend Inspiratie Centrum (BIC) Lochem

Het BIC is een lokaal, regionaal en landelijk centrum voor ontmoeting. Er vindt debat, dialoog, studie en bezinning plaats op religieuze- ethische- filosofische- en maatschappelijke, levensbeschouwelijke onderwerpen. Kunst, literatuur, poëzie, muziek, theater en ontspanning vinden er een plek.
Er zijn eigentijdse vieringen op vaste en wisselende tijden. De uitvoering van het centrum is een mix van een huiskamer en een leerhuis. Kernbegrippen zijn verwonderen, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Het BIC  is een plek waar mensen, bij heftige gebeurtenissen in de samenleving, terecht kunnen om er met elkaar over te spreken.

Aanmelden voor de voorstelling:

In verband met het beperkt aantal plaatsen vragen we u vriendelijk of u zich voor de voorstelling aan wilt melden bij info@Bic-lochem.nl

Noot voor de redactie, voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Cobi Noordhoff

T: 0546860948

M: cobinoordhoff@gmail.com

Bijlagen: affiche en folder

Affiche Chagall

Flyer Chagall

foto’s zijn vrij voor publicatie