Spring naar inhoud

Ontmoetingscentrum voor levenskunst en zingeving

Wat maakt het BIC bijzonder?
Bij alle ontmoetingen en activiteiten spelen vier begrippen een grote rol.
Aandacht, Inclusiviteit Inspiratie & diepgang, Grensverleggend

Als het goed is merken de bezoekers dat deze begrippen in de onderlinge gesprekken en in de aard van de activiteiten in praktijk gebracht worden..

Ontmoetingscentrum:
Het BIC in Lochem wordt gedragen door vrijwilligers. Er is een kern van ongeveer 25 vrijwilligers die verschillende functies invullen: denk aan gastvrouwen en gastheren bij activiteiten, een kernteam dat het bestuur vormt. Ook zijn er mensen die bijvoorbeeld het voorbereiden en uitvoeren van een activiteit voor hun rekening nemen, bijv. voor een lezing of voor het meedoen aan de Vredesweek.
Sommige vrijwilligerstaken hebben een doorlopend karakter, andere taken kunnen kortdurend zijn in
verband met een afgebakend programma.

Het BIC komt graag in contact met mensen die een bijdrage willen leveren aan het ontmoetingscentrum voor levenskunst en zingeving.

Je ontmoet er mensen die allemaal handen en voeten willen geven aan een ‘in open dialoog voor een menswaardiger wereld’. Er is ruimte om met jouw eigen belangstelling en kwaliteiten mee te werken aan het BIC.

"Je ontmoet hier mensen die willen werken aan een open dialoog voor een menswaardiger wereld"

Midden in de samenleving
Met onze werkzaamheden en activiteiten dragen we graag positief bij aan maatschappelijke en sociale vraagstukken in de gemeente Lochem en aan het welzijn van haar inwoners.

Ontmoetingscentrum: Het gebouw
Het BIC is te vinden aan de Noorderwal 17 in Lochem. Het gebouw wordt gesteund door het Apostolisch Genootschap. Dit religieus-humanistisch genootschap staat achter de uitgangspunten van het BIC. In de activiteiten speelt het Apostolisch genootschap geen rol, de programmering van activiteiten wordt geheel zelfstandig ontwikkeld. Het BIC in Lochem en het Apostolisch Genootschap vinden elkaar in het werken aan een menswaardiger wereld.