Spring naar inhoud

Ont-moeten op zondag, 27 november 2022

"Kunnen een herinnering of een ervaring wel echt loslaten?"

Allende schrijft dat we alles kunnen loslaten, maar hoe zit het met een herinnering of een ervaring? Kun je die loslaten? En dus niet meer hebben? Of is dat wat je geeft? Ben je mild naar jezelf en de ander in het loslaten?

Vriendschapsrelatie loslaten? Of deze vriendschap gewoon dood laten bloeden of er een punt achter zetten?

En als we inderdaad alles echt kunnen loslaten, hoe doe je dat dan? Wat heb je nodig om echt los te kunnen laten? Wat laat je dan los?

We willen dingen vasthouden, maar soms lijkt het beter om ze loslaten. Dromen die je niet kunt waarmaken, vrienden die je belachelijk maken, dierbaren die overleden zijn. We hebben allemaal te maken met loslaten, soms noodgedwongen.

Hoe zit het met weerstand? Kun je die loslaten? En wat doet weerstand met je, als je deze blijft vasthouden? Wat biedt loslaten in je leven? En wat heeft loslaten en geluk met elkaar te maken?

En hoe zit het na een dag werken? Je had een drukke dag, komt thuis, maar het lukt je niet om je los te maken van je gedachten over je werk of probleem. Wat heeft nietsdoen met loslaten te maken?

Heb je zelf nog vragen over vasthouden en loslaten? Stel ze dan kunnen we er gezamenlijk over nadenken en praten!

 

Zondag 27 november 2022, ben je welkom vanaf 09.45 in het BIC (t.o.v. Lidl)

Elke vierde zondag van de maand. Op de website staat wanneer de volgende zondag is en wat de quote/het thema is, klik hier of zie in de agenda.